banner

Kristal Klaket için geri sayım başladı




Bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek Kristal Klaket Kısa film Yarışması birincileri, New York Film Akademisi’nde eğitim kazanacak

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek Kristal Klaket Kısa Film Yarışması için geri sayım başladı. Kurmaca, Belgesel ve Animasyon kategorilerinde 33 filmin ön elemeyi geçerek finale kaldığı yarışmanın merakla beklenen ödül töreni 9 Nisan Salı Günü CRR Konser Salonu’nda, iş, sanat, sinema ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla yapılacak.

Kısa film dünyasının ilgi ile takip ettiği yarışmanın finale kalanlarının açıklanmasının ardından gözler 9 Nisan’da yapılacak ödül törenine çevrildi. Katılımcı 416 film arasından ön eleme jürisinin değerlendirmeleri sonucu finale kalan 33 film Türkiye’nin en güçlü jürisi karşısında rüyaları süsleyen New York Film Akademisi’ne gidebilmek için yarışacak. Kurmaca kategorisinde 15, Belgeselde 10, Animasyonda ise 8 film birinci olabilmek için mücadele edecek. 

Ödül Töreni’nin romantik konuğu Bülent Ortaçgil..

Kristal Klaket Ödül Töreni’nin bu yılki performans konuğu yine dillere destan bir isim. Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil,  “Sensiz Olmaz, Bu Su Hiç Durmaz, Benimle Oynar mısın “ gibi birbirinden güzel eserlerini sinemaseverlerin buluştuğu Kristal Gece’ye özel olarak seslendirecek.

Filmleri Türkiye’nin ünlü isimlerinden oluşan jüri değerlendirecek

Fatih Üniversitesi’nin düzenlediği Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri arasında Kurmaca dalında usta oyuncular Mehmet Aslantuğ, Selda Alkor, Rasim Öztekin, Yetkin Dikinciler, Selçuk Yöntem, Yapımcı Fatih Aksoy ve Yönetmen Hasan Tolga Pulat yer alıyor.

Belgesel dalında Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Soydan, oyuncu Murat Yıldırım,  oyuncu Ümit Çırak, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Çolak, TRT Belgesel Kanalı Koordinatörü Hüdai Yılmazkan, yönetmen Ada Ayşe İmamoğlu ve Gökhan Yorgancıgil yer alırken; Animasyon dalında ise Karikatürist Selçuk Erdem, Görsel Efekt Uzmanı Hüseyin Yıldız, Marmara Üniversitesi Öğr. Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Mencütekin ve TV Programcısı Uğur Bingül yer alıyor.

Birinciler, New York Film Akademisi’nde eğitim kazanacak 

9 Nisan 2013 Salı günü saat 20.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde birinciler, hem para ödülü hem dünyanın en prestijli sinema okulu olan ‘New York Film Akademisi’nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi almaya hak kazanacak. Yarışmaya ilişkin detaylara www.kristalklaket.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.