banner

İTÜ Bilim Merkezi’nde yaz bilim okulları başlıyor




İTÜ Bilim Merkezi’nde yaz bilim okulları 24 Haziran’da başlıyor

Taşkışla’da bulunan İTÜ Bilim Merkezi’nde bu yaz tatilinde farklı temalarda bilim ve teknoloji atölyeleri açılıyor! Bu çalışmalara katılan öğrenciler bilimin ve tekniğin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecek, bu sırada yapılacak pratik uygulamalar ve geziler ile hem tatillerini değerlendirmiş, hem de İTÜ’nün araştırmalarına ortak olmuş olacaklar.

 24 Haziran -13 Eylül  tarihleri arasında Eğlen Bilim'den 4-6 ve 7-11 yaş aralığına yönelik birbirinden farklı yaz bilim okulları!..

"ÇILGIN BİLİM YAZ OKULU" (7-11 Yaş Grubu)

İster Temel Bilimler, ister Arkeoloji, ister Elektronik, isterseniz Model Uçak! Artık hepsi tek bir programda sizleri bekliyor...

Programında sihirli kimya karışımları, enerji ve iklim atölyeleri, astronomi, roket, aerodinamik deneyleri gibi bir çok bilim atölyesi ve eğlence aktivite barındıran, bunun yanında İstanbul'da Havacılık Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi gezilerini de içeren, hafta içi süren 1 aylık  temel bilim- eğlence okulu.

"ÇILGIN BİLİM YAZ OKULU" (4-6 Yaş Grubu)

Türkiye'de  4-6 yaş grubundaki minik meraklılar için de artık eğlence dolu bir bilim okulu var!  Bu okul içinde baloncuklardan kuklalara, zevkli ışık-gölge oyunlarından basit robotlara kadar birçok bilimsel konu, eğlenceli bir atmosfer içinde sunuluyor. Aktivitelerde her şey çevrenin ve doğanın algılanmasına yönelik, fikir üretme temeline dayanıyor. Rahmi Koç Müzesi " Here Comes The Sun" serigisi ve Arkeoloji Müzesi gezilerini de içeriyor, hafta içi toplam 10 gün süren bir temel bilim- eğlence okulu.

Kursun sonunda katılımcılar Minik Mucit sertifikası ile ödüllendiriliyor.

Kontenjan: 25 öğrenci/sınıf

Program Süresi: Hafta içi her gün, 10:00 – 16:00 arası

Öğlen yemekleri programa dahildir - Öğrenci servisi hizmeti verilmektedir.

İTÜ Bilim Merkezi - İTÜ Taşkışla Kampüsü   Beyoğlu / İSTANBUL

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Tel: 0.212.2516013            

 www.bilimmerkezi.itu.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.