banner

Erasmus öğrencileri sınırdışı edilmeyecek




Taksim Gezi Parkı gösterilerine katılmaları nedeniyle Türkiye’de gazetecilik öğrenimi gören iki Fransız vatandaşının sınır dışı edilmesi işlemi, AB Bakanı Egemen Bağış’ın devreye girmesiyle durduruldu. İki Fransız öğrenci, bugün öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

Hürriyet'in haberine göre Türkiye’de gazetecilik öğrenimi gören Fransa vatandaşı iki öğrenci, Taksim’deki gösterilerde gözaltına alınmıştı. İki öğrenci, ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Ancak yabancılar yasasındaki hükümler nedeniyle İstanbul Emniyet müdürülğü Yabancılar şubesi’nde sınır dışı işlemi başlatıldı. İki öğrenci Fransa’ya yani ülkelerine geri gönderilecekti.

Olayın iletilmesi üzerine AB Bakanlığı, araştırma başlattı. Bunun üzerine iki öğrencinin bir olaya karışmadığı, polise muvakamette bulunmadığı, hatta öğrencilerden birinin gazetecilik okuduğu fakültenin öğretim üyesi tarafından haber yapması için Taksim’e gönderildiği tespit edildi.

Bu bilgiler üzerine, Egemen Bağış devreye girdi. Bağış, öğrencilerin sınırdışı edilmemesi için çaba sarfetti ve bunu gerektirecek suçları olmadığını belirtti. İki Fransız öğrenci bugün öğlen saatlerinde Kumkapı’da bulunan ve yabancıların tutulduğu nezarethaneden serbest bırakıldı. Sınır dışı işlemleri de durduruldu

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.