banner

AK Parti, LYS ile aynı günlerde miting kararı aldı




Dün olağanüstü toplanan AK Parti MKYK’dan 15 ve 16 Haziran tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da miting kararı çıktı. Tarihlerin Lisans Yerleştirme Sınavı’na denk gelmesi adaylarda kaygı yarattı.

Eğitimtercihi.com- Gezi Parkı eylemlerinin bu hafta yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nı olumsuz etkilememsi için yapılan çağrılar etkili olmuş ve SBS sorunsuz bir şekilde dün gerçekleşmişti. AK Parti’nin, Gezi Parkı eylemlerine karşı aldığı miting kararının ise 15-16 Haziran’da yapılacak olan LYS ile aynı günlere denk gelmesi LYS’ye girecek adayları kaygılandırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 Haziran Cumartesi günü Ankara’da, 16 Haziran Pazar günü de İstanbul Kazlıçeşme’de partisinin düzenleyeceği mitinglerle meydanlara çıkacak. Gezi Parkı eylemlerine yönelik, “Yüzde 50’yi evinde zor tutuyorum” diyen Erdoğan, bu mitinglerde gövde gösterisi yapacak. Hazırlıkları için kolların sıvandığı bu mitinglerin yaygınlaştırılması için de çalışmalar başladı. Erdoğan, MKYK’da Gezi Parkı eylemleri için, “istikrar hedef alınıyor” değerlendirmesi yaptı, iç ve dış destekçileri olduğunu belirttiği bu eylemleri bir çok çevrenin kullandığını savundu. Erdoğan, İstanbul ve İzmir’deki gösterilerde polisin tutumu nedeniyle hedef haline gelen vali ve emniyet müdürlerine de sahip çıktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.