banner

İstanbul Valisi’nden Gezi Parkı açıklaması




İstanbul Valisi Mutlu, Gezi Parkı’na herhangi bir müdahale yapılmayacağını Taksim'deki müdahaleyle ilgili olarak da "Atatürk Heykeli, AKM'de asılı olan pankart, döviz, resimlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışma gerçekleştirilmiştir" açıklamasında bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Mutlu şöyle dedi:

"Atatürk Heykeli, AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resim ve bunun benzeri materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca matuf olmak üzere emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın hedefi, Taksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmış, hedefleri, sınırları ve kapsamı doğrultusunda detaylı bilgi kamuoyuna detaylı bir şekilde paylaşılmıştır.

Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara, gençlere yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı, keza bu müdahale kapsamında, Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahale yaklaşımı içinde bulunmadığımızı ifade ettik ve bu çerçevede şu ana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük ve gerek Atatürk Anıtı  gerekse AKM alan etrafında bulunan önemli miktardaki metaryaller toparlandı".

Mutlu, "Marjinal grupların şu an itibariyle amaçlamış oldukları daha büyük çapta çatışma yaratma ortamına fırsat verilmedi. Şu anda Taksim Meydanı ve çevresinde, sakin bir bekleyiş içerisinde kontollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz" dedi.

Gezi Parkı'na müdahale yok

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu şunları kaydetti:

"Gerçekten Gezi Parkı'nda çevreci bir yaklaşım içerisinde başlatmış olan bu girişimlerin neticesi itibariyle alan ve özellikle Atatürk heykelimiz ve Atatürk Kültür Merkezi, pek çok legal veya illegal kuruluşun adeta bir reklam panosu haline dönüştürülmüştür.

Bu tablo, milletimizin gönlünde fevkalade üzüntüye sebebiyet vermekteydi ve dünya kamuoyu efkar-ı umumiyesi açısından da bu görüntüler ülkemiz imajına, İstanbul'un imajına da ciddi sıkıntı yaratmaktaydı. Bu gerekçelerle bunu toparlayabilmek ve Taksim Meydanı'ndaki bu görüntüyü normalleştirebilmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışma tamamlanmıştır.

Bu noktadan itibaren de Gezi Parkı'na yönelik hiçbir müdahalemizin söz konusu olmayacağını teyiden bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Vali Mutlu,  "Şu anda çatışmalarda, ciddi, hastanelerde yaralı olarak tedaviyi gerektirecek herhangi sıkıntı olmamıştır. Ama tabiki çatışmaların getirmiş olduğu ufak yaralanmalar berelenmeler söz konusu. Polis aracımızın molotoflorla yakılmasına kadar alanda bizlere karşı sürekli olarak eylem gerçekleştirmeye çalışan kişilere karşı gözaltı işlemi yapılmıştır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.