banner

Öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmenin 40 yıl hapsi isteniyor




Diyarbakır'da ortaokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalanan öğretmen hakkında  40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ortaokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen hakkında 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, Diyarbakır kent merkezinde bulunan bir okulda İngilizce öğretmeni olan Sabır C'nin, aynı okulun 5. sınıfında okuyan 13 yaşındaki S.T'ye, 23 Nisan 2013 günü okuldaki etkinliğin ardından aracıyla götürdüğü bir park yakınlarında cinsel tacizde bulunduğu belirtildi.

Devriye görevi yürüten polislerin durumu fark etmesi üzerine Sabır C'nin gözaltına alındığı kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Mağdur S.T, öğretmeni Sabır C'nin eylemi nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapora sevk edildi. Ancak olay tarihinden bir ay sonra muayene edilmesi durumunda kesin kanaat bildiren bir rapor verilebilir. Bu eksiklik şüphelinin tutuklu olduğu göz önüne alındığında yargılama safhasında da giderilebilir. Sonuç olarak şüphelinin, öğrencisi olan mağdureyi ikna ederek park alanına götürüp cinsel saldırıda bulunmuştur. Cinsel saldırı sonucu mağduru hürriyetinden yoksun kıldığı ve üzerine atılı suçu tüm dosya kapsamında işlediği anlaşılıyor."

İddianamede, öğretmen Sabır C'nin "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından TCK'nın 103/2,3,6 ile 109/1,3-f,5,53 ve 63 maddeleri gereği 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve belli haklardan yoksun bırakılması istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.