banner

Öğretmenlerin protestosu faciaya dönüştü




Meksika'nın batısındaki Michoacan eyaletinde eğitim reformlarını protesto eden bir grup öğretmenin eylemi faciaya dönüştü. Otobanda öğretmenlerin ele geçirdiği gişeye tanker çarptı 7 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Eyalet merkezi Morelia'nın batısında protesto gösterisi yapan öğretmenlerin bir süreliğine ele geçirdiği otoban gişesine  tanker çarptı.

Kazada çoğu öğretmen olduğu sanılan 7 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Otoban gişesi ele geçirmenin, Meksika'daki protesto gösterilerinde sıkça başvurulan bir yöntem olduğu belirtiliyor. Eylemci gruplar gişeye geçiyor ve sürücülerin yol geçiş ücreti yerine az miktarda para ödeyerek yollarına devam etmesini  sağlıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.