banner

Sarkozy: Fransa’yı Schengen'den çekeceğiz




Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy yasadışı göçün engellenememesi durumunda Fransa’yı Schengen Bölgesi’nden çekeceğini belirtti.

nicolas_sarkozyFransa’da yaklaşan seçimler için hazırlıklarını hızlandıran liderlerden Nicolas Sarkozy, bir dönem daha Cumhurbaşkanlık görevini yürütmek için Paris’in kuzeyindeki Villepinte Fuar Merkezi’nde seçim kampanyasının şimdiye kadarki en büyük mitingini düzenledi.
6 hafta sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olan Sarkozy, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan yasadışı göçün engellenmesi yönünde bir gelişme sağlanamaması halinde Fransa’yı Schengen Bölgesi’nden çekeceğini belirtti.
Yapılan anket sonuçlarına göre kendisini zor bir yarış bekleyen Sarkozy, mitingdeki konuşmasında ABD’nin 1933’de uyguladığı Amerikan Malı Al Yasası (Buy American Act) gibi bir Avrupa Malı Al Yasası’nın çıkarılması için çağrıda bulundu.
2007 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Sarkozy, geçtiğimiz günlerde seçimleri kaybetmesi halinde siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Sarkozy’nin tekrar seçilme ihtimali kamuoyu yoklamalarına göre düşük gözükse de yapılan seçim kampanyasının bu durumu değiştirebileceği belirtiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.