banner

Türk Kızılay'ı üniversite kuracak




TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, açılacak vakıf ile birlikte Kızılay Üniversitesi’ni kuracaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Derneği Kayseri Şubesi’nin düzenlediği ’Kan Bağışçıları Ödül Töreni’ne Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, İkinci Başkan Nİhat Adıgüzel, yönetim kurulu üyesi Gülay Aslan, dernek yöneticileri il başkanları, kan bağışçıları ve davetliler katıldı. Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Osman Devleti’nden günümüze uzanan geçmişiyle derneklerinin 145’inci kuruluş yılını kutladıklarını, derneğin Türkiye’nin en büyük örgütü ve sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Akar, Olağan Genel Kurul ile yeniden göreve geldiğini ve yeni yönetim kurulu oluşturduğunu hatırlatırken yaptıkları çalışmada, Kızılay Üniversitesi’ni kurmayı planladıklarını söyledi. Ahmet Lütfi Akar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla vakıf daha sonra üniversitenin kurulacağını belirterek, şöyle dedi:

"Yönetim kurulumuzca yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Türk Kızılayı hasretle beklenen ve şimdiye kadar tesis edilmemiş olan Kızılay Üniversitesi’ni kurma kararı aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle de ağırlığının tıp konularının kapsadığı bir üniversitenin kuruluşu için vakfın kurulması çalışmalarına da başlandı. Tarihe ismimizi yazdırmaktan dolayı mutluyum. Bundan sonra Türk Kızılayı sadece depreme uğrayanlara ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, onlara hizmetlerin en kutsalı olan eğitim konusunda da hizmet vermeye devam edecektir. Şuan bir vakıf kurarak vakıf üniversitesi kurmak mümkün olmadığı, kısıtlama gelmiş olduğu halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu kısıtlamayı Kızılay için kaldırdığını açıkladı."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.