banner

Uzaydan öğrencilere ders anlattı




Çin'in geçen hafta gönderdiği Şıncou-10 mekiğinin kadın taykonotu Vang Yaping, uzaydan öğrencilere ders verdi. 

Çin'in uzaydaki ilk öğretmeni ünvanını alan Vang, bu sabah 340 kilometre yükseklikten Pekin'deki 330 ilk ve ortaokul öğrencisine Tiengong-1 uzay modülünden kütlesel ağırlık, yerçekimsiz ortam ve Newton kanuna dair ders anlattı. 

Çin'in merkez televizyonununda canlı yayımladığı dersi, ülke genelinde 60 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin izlediği bildirildi. 

Derste, öğrenciler ülkenin uzaydaki ilk öğretmenine soru yöneltti. 

Çin'in uzay programı çerçevesinde gönderilen Şıncou-10, ülkenin uzaydaki Tiengong-1 modülüyle kenetlenmişti. Şıncou-10'da, görev süresi boyunca uzay aracından modüle personel ve malzeme transferi denemeleri yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.