banner

‘Tarla Okulu’nda ilk ders




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tarla Okulları Projesi" kapsamında pilot bölge seçilen Kumluca'da ilk tarla okulu açıldı. 

Kumluca'ya bağlı Hızırkahya köyündeki "Tarla Okulları Projesi"nin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, projenin pilot uygulamasının Antalya'dan başladığını, 2014 yılında uygulamanın ülke geneline yayılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Projenin, üreticiye sezon başından itibaren gerek pratik gerekse teorik bilgileri yerinde ve zamanında vermeyi amaçladığını ifade eden Dallı, böylelikle çiftçinin üretim esnasında karşılaştığı soruna yerinde çözüm bulunacağını vurguladı. 

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın da ilçede 15 tarla okulu kurulduğunu ve her okulda 20 çiftçinin eğitimlere katılacağını söyledi. Eğitimlerin ayda bir gün yapılmak üzere planlandığını ifade eden Aydın, eğitimler sonunda çiftçilerin sınava tabi tutulacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen Tarla Okulu'nda ilk ders, Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ersin Yaman tarafından verildi. İlk derste çiftçilere solarizasyon uygulaması ve toprak analizi konusu anlatıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.