banner

Engelli öğretmen başvuruları başlıyor




Engelli öğretmenler için başvurular 1 Temmuz 2013 tarihine kadar yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, elektronik ortamda başvurular alınmak suretiyle, 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz" dedi.

Sözleşmeli çalışanlara kadro

Başbakan Erdoğan, "Yapacağımız bir düzenlemeyle bir kısım sözleşmeli personele devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıyoruz. 25 Haziran 2013 tarihi itibariyle yani bugün, bundan sonrası geçerli değil, bugün itibariyle, geçmişe yönelik görevde bulunan, 657 sayılı kanunun 4-B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi bu yasama döneminde yapmış olacağız" dedi.

Fatih Projesi’nde 10 milyon tablet dağıtılacak

Erdoğan, Fatih Projesi'nin hızla devam ettiğini belirterek, "Bu projenin önemli bir adamı olan öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayarın temini ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldık. Öğrencilerimize dağıtacağımız toplamda 10 milyon 600 bin adet tabletle ilgili olarak önemli bir adım atmış oluyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.