banner

Meclis tatile girmeyecek




Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek. TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimleri, 2 Temmuz Salı günü yapılacak.

Genel Kurul'da, Danışma Kurulu önerisi okunarak kabul edildi. Buna göre, Meclis, TBMM İçtüzüğü'nünün 5. Maddesi'ne göre, 1 Temmuz 2013 tarihinde tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek.

Genel Kurul, 1 Temmuz Pazartesi günü toplanarak, "10. Beş Yıllık (2014-2018) Kalkınma Planı"nı, 3 bölüm halinde ele alacak.

TBMM Genel Kurulu'nun, 2 Temmuz Salı günkü birleşiminde, sözlü sorular ile diğer denetim konuları görüşülmeyecek. Birleşimde, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyelerinin seçimleri yapılacak. Genel Kurul,  TBMM Başkanı veTBMM Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi tamamlanıncaya kadar çalışacak.

TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı dahil 18 üyeden oluşacak. Başkanlık Divanı'nda, AK Parti grubundan 2 başkanvekili, 2 idare amiri, 6 katip üye; CHP grubundan  1 başkanvekili, 1 idare amiri ve 2 katip üye; MHP grubundan 1 başkanvekili ve bir idare amiri; BDP grubundan 1 idare amiri görev yapacak.

Bazı tasarılar, gündemin ön sıralarına alındı. TBMM Genel Kurulu, yarın saat 15.00'te toplanacak. Genel Kurul'da yarın, Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.