banner

Dershane fiyatları özel okul ve üniversiteleri solladı!




Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, MEB’e kapatılması için çalışma yapılması talimatı verdiği dershaneler, yeni eğitim yılı fiyatlarıyla dudak uçuklattı.

Başbakan Erdoğan’ın “Dershaneler kapanacak ya da özel okul olacak” açıklamalarının ardından başlayan süreç devam ederken dershanelerin öğrencilerden aldığı ücretlerdeki artış özel okul ve üniversiteleri geçti.

Star Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul’da dershane fiyatları 4 bin 500 TL’den 22 bin TL’ye kadar çıkıyor. Sınıf mevcudu birkaç kişiden oluşan ve üniversite kazanma garantisi veren yıllık 22 bin TL ücretli dershane ücretleri 16 bin 500 TL’den başlayan vakıf üniversitelerini solluyor.

4 yılda 88 bin TL ödeniyor

Böylece 4 yıllık lise öğrenimi boyunca LYS’ye hazırlanan bir öğrencinin dershaneye verdiği para 88 bin TL’yi buluyor. Özel eğitim veren dershane yöneticileri, “Biz öğrencinin en iyi şekilde sınava hazırlanacağı  sınıflarda bu fiyatları uyguluyoruz. Sınavlar kaldığı sürece bu tür özel eğitim de talep edildikçe, bizim bu bölümlerimiz de mevcut olacak” diyor. Tüm Özel Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise  çözümün kolej dershanelerde olduğunu belirterek  “Çözümü buldum ve yaptım. Dershane ile okulu bir araya getirdim. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nde hem lise diploması verilecek hem de üniversiteye giriş kesinleşecek dershane eğitimi var” diye konuştu.

Kaynak Star

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.