banner

Gençler, gerçekte ne ister?




Gençler, ne ister? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında “Harçları kaldırdık.”, “Bursları arttırdık.” , “Yeni yurtlar açtık.” diyerek, gençlere sordu: Daha ne istiyorsunuz?

Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde gençlerin hayattan ve ailelerinden ne beklediklerini ve ailelerin gençlere nasıl yaklaşması gerektiğini yazdı. Bolat, çocuklarına her türlü imkanı sağladıklarını düşünen ekonomik durumu iyi olan ailelerin aslında çocuklarını asıl önemli olan sevgi ve ilgiden yoksun bıraktıklarını belirtti. Başbakan'ın açıklamalarını da bu bağlamda değerlendirdi.

Özgür Bolat’ın bugünkü yazısı;

Gençler, ne ister?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında “Harçları kaldırdık.”, “Bursları arttırdık.” , “Yeni yurtlar açtık.” diyerek, gençlere sordu: Daha ne istiyorsunuz?

Gençler, gerçekte ne ister?

HER ŞEYİ VAR AMA ÇALIŞMIYOR

2 ay önce, bir işadamı ile konuşuyorum.

Yönetici, çocuğundan şikayetçi.

“Çok zeki ama çalışmıyor. Ya odasında bilgisayar oynuyor ya da arkadaşları ile geziyor. Gezerken, oyun oynarken çok mutlu ama ders çalış dediğimde hemen kükrüyor. Dediklerimi umursamıyor.”

Sonra devam ediyor.

“Onun için gece gündüz çalışıyoruz. En iyi okula gidiyor. İstediği hoca eve geliyor. Tatilini yurtdışında geçiriyor. Ama onun tek sorumluluğu var. Onu da yapmıyor.Sizce ne yapmalıyım?”

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.