banner

Ehliyet sahiplerine kötü haber!




TBMM’de milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren tasarı kabul edilirse vatandaşın cebinden 100 lira çıkacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsenen ve Genel Kurulda da ele alınarak yasalaşması beklenen torba kanun teklifi ile vatandaşa yeni bir külfet geliyor. Ehliyetlerinin değiştirilmesini öngören madde uyarınca 24 milyon sürücüden her biri, 101 lira tutarında ‘’’Değerli kağıt bedeli’’ ödeyecek.

Kanun teklifi, ehliyetleri süreli hale getiriliyor. Sürücü belgeleri, ömür boyu kullanılamayacak ve 5 ya da 10 yıllık periyotlarla yenilenecek. Yenileme sırasında sürücünün sağlık durumu kontrol edilecek. Ehliyet sahibi olan ancak daha sonra sağlık sorunu yaşayanlara yeniden ehliyet verilmeyecek.

Kanun teklifindeki maddeye göre, 24 milyon sürücü ehliyetini değiştirirken trafik harcı vermeyecek. Ancak ‘’Değerli kağıt bedeli’’ ödeyecek. Bu miktar 2013 yılı için 101 lira olarak tespit edildi. Böylece Maliye 24 milyon sürücünün her birinden yeni ehliyet için 101 lira alacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.