banner

Dershanelerden kapatma kararına karşı ortak açıklama




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, “dershaneler kapatılacak” açıklamasının ardından üç dershane birliği ortak açıklama yaptı. ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER’in yaptığı ortak açıklamada, “Dershanelerimiz yeni öğretim yılına hazırdır” denildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "Dershaneler kapatılacak" açıklamasının ardından üç dershane birliği ortak bir açıklamay yaptı.

İşte o açıklama;

Özel Dershanelerimiz, 2013-2014 Öğretim Yılı için öğrenci/kursiyer ücretlerini, yürürlükteki mevzuat gereği Ocak 2013 başından itibaren ilan edip Milli Eğitim Bakanlığımıza bildirerek öğrenci kayıtlarına başlamış, yeni dönemin öğretmen planlamalarını ve sözleşmelerini yapmış, ayrıca bazı dershanelerimiz kayıtlarını tamamlamıştır.

İlköğretimden ortaöğretime geçişte uygulanan SBS’nin önümüzdeki yıl yapılmayacağı daha önce ilan edilmiş ancak bunun yerine getirilecek ortaöğretime geçişin yol ve yöntemlerine ilişkin çalışmalar bu güne değin sonuçlandırılamamıştır.

Sayın Bakanın 3 Temmuz 2013’te basın mensuplarına yaptığı açıklamada merkezi sınavların yapılacağı bir kez daha vurgulanmıştır. Sınavlar olsa da olmasa da ortaöğretime geçiş öncesinde 8. Sınıfa devam edecek öğrencilerimizin yanı sıra pek çok 4, 5, 6, 7. Sınıf öğrencimiz de okul başarılarını artırmak için zaten dershanelerimize kayıt yaptırmışlardır. Dershanelerimizde sürdürülen eğitim öğretim etkinliklerinin yararına inanan veli ve öğrencilerimizin dershanelerimizden alacakları eğitim hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacağını belirtmek isteriz.

Sayın Bakanımızın açıklamalarında yer alan kayıt yaptırmaya ilişkin önerilerini, eğitim sistemimizi iyileştirerek ortaöğretime geçişte dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapma iddiası ve iyi niyetiyle ilişkilendiriyoruz.

Sonuç olarak dershane öğretmenlerimizin, dershanelerimize kaydolan ve kayıt yaptırmayı düşünen öğrencilerimizin, velilerimizin gelecek dönemle ilgili herhangi bir kaygıya ve endişeye kapılmamalarını saygıdeğer basınımızın aracılığıyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.