banner

CHP'li İnce: Meclis başkanının yüreği varsa




CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i dünkü Milli Eğitim Komisyonu'nda yaşananların görüntüsünü izlemeye çağırarak, "Meclis Başkanında zerre kadar demokrasi inancı varsa, Meclis Başkanı zerre kadar yasamanın başkanı olduğu hatırlarsa, şu kadarcık o görüntüleri gördüğünde okuma yazması varsa o komisyon toplantısını iptal eder" dedi.

muharrem_inceİnce, dün TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yaşanan kavga ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Meclis'te artık can güvenliklerinin olmadığını savunan İnce, "Can güvenliğimizi sağlamak Sayın Meclis Başkanının görevidir; onu göreve davet ediyorum. Eğer can güvenliğimizi sağlamazsa biz kendi imkanlarımızla can güvenliğimizi sağlarız. Eşkıyaya pabuç bırakmayız, bunu herkes böyle bilsin" dedi.

Komisyonda sadece milletvekillerinin değil, basın mensuplarının da dayak yediğini söyleyen İnce, özellikle kameramanlara arkadan nasıl vurulduğunu ve kimlerin vurduğunu gördüğünü söyledi. Olayın önceden planlandığını, öğlen saatlerinde AK Parti grubuna 150 dürüm ve ayran söylendiğini söyleyen İnce, "Yemekler hazır. Sayın Başbakan da mesaj çekmiş. 150 dürümü yiyorlar 13.30 gibi komisyon salonunu işgal ediyorlar. Hiçbir AKP'li milletvekilinin elinde yazılı metin yok. Yani kanun görüşülürken katkı sağlamaya gelmemişler. Milletvekilliği görevini yapmaya değil, fedailik yapmaya gelmişler. Uzun boyluları, güçlü kuvvetlileri ön tarafa dizmişler" diye konuştu.

Salona ilk önce kendisi ile birlikte Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan'ın girdiğini belirten İnce, "Diğer arkadaşlarımızı sokmadılar. Biz söz talebinde bulunduk. Söz taleplerimiz yok sayıldı, önergelerimiz yok sayıldı. O gürültüde kimse bir şey duymadan peş peşe oylama yapıldı. Bu görüşmeler yok hükmündedir" dedi.

"ÇİÇEK, ERDOĞAN'IN ZABITA MÜDÜRÜ DEĞİL"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in komisyon çalışmalarını denetlemekle görevi bulunduğunu ifade eden İnce, şöyle devam etti: "Sayın Çiçek görevini yapmalıdır. Tayyip Erdoğan'ın zabıta müdürü değildir, yasamanın başıdır. Bu görüşmeler yok hükmündedir. Sadece bize değil, MHP'li üyelere de söz hakkı verilmedi. Meclis Başkanını uyarıyorum; görüntüleri izleyin, hiçbir şey duyulmadan oylama yapılıyor, komisyon üyesi olmayanlar el kaldırıyor. Komisyon üyesi olmayanların oy hakkı yoktur. Başbakana sesleniyorum; 'ustalık dönemim' diyordun, meğer senin zorbalık, eşkıyalık, zulüm döneminmiş. 30 dakikada 20 madde dünya parlamento tarihinde bir ilk herhalde bu. 12 Eylül'de Kenan Paşa döneminde cezaevlerinde işkence vardı, şimdi Recep Paşa döneminde Meclis'te işkence var. Hayırlı olsun Türk milletine artık yeni bir paşamız oldu; Recep Paşa."

"MECLİS BAŞKANININ YÜREĞİ VARSA"

Meclis Başkanı Çiçek'in olaylar karşısında sesini çıkarmadığını savunan İnce, "Korkuyor açıkçası 'Beni koltuktan ederler mi? 30 yıldır vekilim bir şey daha kapabilir miyim?' diye hala siyasi hırslarının peşinde. Yazıktır, günahtır. Hiç mi insan yasama onurunu düşünmez" dedi.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın da dünkü tavrı ile koltuğunu koruduğunu savunan İnce, "Çok üzülüyordu, 'koltuktan olur muyum?' diye. Herhalde o gürültünün içinde o oylamayı yaptığı için gece huzurlu uyumuştur. Başbakan Mardin'den talimatı verdi, 'Pazar günü geçecek' dedi, sopayla yasa geçirme dönemi başladı. Parlamenter demokrasi sona ermiştir" diye konuştu.
Dün yapılanın gerçek bir oylama olmadığını söyleyen İnce, "Dün oylama yapılmamıştır, oylanmış gibi yapılmıştır. Meclis Başkanında zerre kadar demokrasi inancı varsa, Meclis Başkanı zerre kadar yasamanın başkanı olduğunu hatırlarsa, şu kadarcık o görüntüleri gördüğünde okuma yazması varsa o komisyon toplantısını iptal eder. O yüreği varsa, o düzgün duruşu gösterebilirse, her gördüğüm yerde teşekkür edeceğim. Yoksa kendisini tanımadığımı ilan ediyorum. Bu benim şahsi görüşüm. Eğer bu onurlu duruşu göstermezse, onu tanımıyorum artık; hiçbir toplantısına da, danışma kuruluna da gitmem. Çünkü bu kadar dik duruşu gösteremeyen bir adamla konuşacak bir şey yok demektir" ifadelerini kullandı.
'Bize saldıranlar şerefsizler' dediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise İnce, "Önce sözü düzelteyim. Ben 'Yere düşen milletvekiline tekme atan ya da atanlar şerefsizdir' dedim. Cümlemin arkasındayım. Bu topraklarda racon diye bir şey vardır, delikanlılık vardır, bir usul, erkan vardır. Yere düşene vurulmaz. Yere düşene tekme atan ya da atanlar şerefsizdir, bu sözümün arkasındayım. Varsa biri çıksın 'ben attım' desin, ben de şerefsizsin diyeyim" dedi.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin kafasına bir madde fırlattığına yönelik açıklamasına da yanıt veren İnce, "Sayın Komisyon Başkanı ayıplarını bir kırtasiye malzemesiyle örtmeye çalışıyor. Bakın 'Allah insanı yakışır iftiradan korusun' diye bir söz vardır. Akif Hamzaçebi'ye o yakışmaz. Çünkü o karakterde birisi değildir, yapısına uygun değildir. Kendi ayıplarını kırtasiye malzemesi üzerinden örtmeye çalışmasın" şeklinde konuştu.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.