banner

Okul müdür yardımcısına tacizden 46 yıl hapis cezasına onama




Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Siirt'te bir ilköğretim okulunun müdür yardımcısına, 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle verilen 46 yıl 8 aylık hapis cezasını onadı.

Siirt'te 2010 yılında bir ilköğretim okulunda müdür yardımcılığı yapan Fahrettin Kuzu hakkında, 2 kız öğrenciye nitelikli, 2 kız öğrenciye de basit cinsel istismar suçlarından dava açıldı.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, Kuzu'yu "küçük yaştaki 4 kız çocuğuna cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından toplam 46 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 14. Ceza Dairesinin gündemine geldi. Daire, yerel mahkemenin 46 yıl 8 aylık hapis cezası kararını onadı.

Siirt'te 2010'da yaşları 14-16 arasında değişen 4 kız çocuğunun şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış ve aralarında bakkal, manav, öğrenci, kamu görevlisinin de bulunduğu 25 kişi "nitelikli cinsel istismar" iddiasıyla yargılanmıştı.

Mahkeme, 10 sanığı 2 ila 10 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırmış, 15 sanık için ise beraat kararı vermişti.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, kaçmıştı. Bu nedenle diğer sanıklardan dosyası ayrılan Kuzu hakkında yakalandığı 19 ayın sonunda dava açılabilmişti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan ve üyeleri Siirt'te cinsel istismar olayıyla ilgili incelemelerde bulunmuştu. Dava konusu kişilerin küçük yaşta olmaları nedeniyle davayla ilgili gizlilik ve yayın yasağı kararı alınmış, duruşmaları müdahil olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir avukat da takip etmişti.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi Siirt'teki cinsel istismar davası 46 yıl 8 aylık hapis cezasına onama İlköğretim okulu müdür yardımcısına 4 kız öğrenciyi cinsel istismardan 46 yıl 8 ay

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.