banner

Yemekten zehirlenen 20 öğrenci hayatını kaybetti




Hindistan'da bir ilkokulda yemek yedikten sonra rahatsızlanan çocuklardan 20'sinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hindistan'ın doğusunda bir ilkokulda yemek yedikten sonra hastalanan çocuklardan  20'sinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bihar eyalet yetkilisi Abhijit Sinha, en az 20 öğrencinin öldüğünü, 27 öğrenci ve okul aşçısının da eyaletin başkenti Patna'daki hastanede tedavi altına alındığını, belirterek çocuklardan 10'unun durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Sinha, Patna'nın 80 kilometre kuzeyindeki Masrakh bölgesinde, yaşları 8 ile 11 arasında değişen çocukların okulda ücretsiz verilen öğle yemeğini yemelerinin ardından fenalaştığını ve ardından hastaneye kaldırıldığını anlattı.

Eyaletin eğitim bakanı P.K. Sahi,  yemeğin okul mutfağında yapıldığını söyledi. Sahi, yapılan ön inceleme sonucu, yemekte pirinç ve buğdayı muhafaza etmek için kullanılan fosfor izlerine rastlandığını kaydetti.

Ülkedeki birçok eyaletteki okullarda yoksul çocuklar için öğle yemeği programı uygulanıyor. Hindistan'daki çocukların sağlık sorunlarının başında yetersiz beslenme geliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.