banner

Üstün zekalılara MEB'den iyi haber




Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, üstün yetenekli öğrencilerin de eğitim aldığı Beyazıt Ford Otosan İlkokulu'nun kapanmayacağını, aksine proje süresince burada geliştirilen programların diğer okullarda da uygulanabileceğini ve yaygınlaştırılabileceğini belirtti.

meb_ustun_zekalilarBeyazıt Ford Otosan İlkokulu ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Baloğlu, kamuoyunda ''4+4+4 '' olarak bilinen zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin yasa gereği, okulların ilkokul ve ortaokul diye ikiye ayrıldığını hatırlattı.

Baloğlu, bu okulun da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği karar gereği ilkokul olarak devam edeceğini söyledi.

Karar doğrultusunda bu ilkokuldan mezun olanların başka bir ortaokula devam edebileceğini belirten Baloğlu, öğrencilerin ayrıca ilgili adımları takip ederek bölgelerindeki bilim ve sanat merkezlerinden de destek eğitimi alabileceklerini ifade etti.

Baloğlu, okulun ''4+4+4 Yasası''na bağlı olarak ilkokul ve ortaokul olarak ilgili il milli eğitim müdürlüğünce yeniden yapılandırıldığını vurgulayarak, Ocak 2013'te yayınlanan üstün yeteneklilere ilişkin Strateji ve Uygulama Planı’nda yer alan ilkokullarda üstün yetenekli öğrencilerin bulunduğu ortamlarda akranlarından ayrılmadan eğitime almaları hükmü doğrultusunda eğitime devam ettiğini bildirdi.

Protokol gereği her dönem başında Beyazıt Ford Otosan İlkokulu'nda 12'şer üstün yetenekli ve 12'şer normal gelişen öğrenciden oluşan iki sınıf oluşturulduğunu ve 24 üstün yetenekli öğrencinin kaynaştırma yoluyla eğitim aldığını anlatan Baloğlu, ''Yasal düzenlemelerden sonra bu yıl 5. sınıfa geçen öğrenciler eğitimlerine kendi adreslerine uygun bir ortaokulda da devam edebilecekler” diye konuştu.

-''Tüm öğrenciler yeteneklerine uygun eğitim alabilmeli''

Okulun kapanmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Baloğlu, bu ilkokulun adrese dayalı kayıt sistemiyle eğitime devam edeceğini dile getirdi.

Baloğlu, ''Okul kapanmıyor ama o şekilde bir misyonu kalmıyor. Ortaokul olacak okulda ise üstün yetenekli öğrenci alınabilir'' dedi.

Bütün bu kararların ilgili yasa dolayısıyla alınmak zorunda olduğuna dikkati çeken Baloğlu, yasa ve Strateji ve Uygulama Planı doğrultusunda yapılması gereken bazı değişiklikler olduğuna işaret etti.

Baloğlu, ''Bu çocukları biz sistemin içine attık, ne olursa olsunlar gibi bir mantığımız yok. Elimizden geldiği kadar sisteme ek parçalar koymak istiyoruz'' diye konuştu.

Uygulanacak yeni strateji ile tüm özel yetenekli öğrencilerin zenginleştirilmiş ortamlarda eğitim almalarının sağlanacağını anlatan Baloğlu, sınırlı sayıda öğrenci yerine tüm öğrencilerin fırsat eşitliği içinde yeteneklerine uygun eğitim alabilmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Baloğlu, bu şekilde eğitim veren okulların iyileştirilmesi ve programlar hazırlanarak Türkiye geneline yayılması gerektiğini de kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.