banner

30 yıllık öğretmenin organları 4 kişiye hayat verdi




Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata veda eden 30 yıllık Almanca öğretmeninin vasiyeti üzerine ailesi organları bağışlandı.

antalya_ogretmenAntalya Gazipaşa Şehit Süleyman Gür Ortaokulu'nda Almanca öğretmeni olan 30 yıllık meslek hayatını geride bırakan 2 çocuk babası Murat Bayrak (50), yaz tatilini geçirmek için geldiği memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde beyin kanaması geçirdi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 3 gün önce kaldırılan Bayrak’a yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle görüşen hastanenin Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Dr. Emine Ceylan'a eşi ve çocukları, "Kendisi sağlığında organlarını bağışlamak istemişti, onun vasiyetini yerine getiriporganlarını bağışlamak istiyoruz. İnşallah herkese örnek olur” dedi. Ailenin organ naklini onaylamasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi ekibi ile Konya Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap’ın katıldığı 3 saatlik operasyonda Bayrak’ın 2 böbreği, korneaları ve karaciğeri alındı. Kornealar Numune Hastanesi'ne, böbreklerden biri Meram Tıp Fakültesi’ne, bir böbrek ile karaciğer ise Antalya Medical Park Hastanesi'ne gönderildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.