banner

ODTÜ yasta!




ODTÜ 3. sınıf öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş’un bisikletiyle seyir halindeyken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesi üniversiteyi yasa boğdu.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Çiğdem Durmuş, bisikletine çarpan bir aracın yol açtığı kaza sonucu, 22 yaşında hayatını kaybetti. Fakültesinin en başarılı öğrencisi olan ve gelecek yıl bölüm birincisi ünvanı ile mezuniyeti beklenen Durmuş için bisikletli eylem yapıldı. Yüzlerce bisikletçi Çiğdem Durmuş’u, ölümünden 25 gün sonra başkent sokaklarında andı.

Protestocular, 10 gün önce Beysukent’te bir aracın çarpması sonucu ölen Meril Çiğdem Durmuş için Gücenpark’ta toplandı ve ‘’Otomobil odaklı değil insan odaklı kent istiyoruz” diyerek yere yattı. Daha sonra, “Ghost bike” (Hayalet Bisiklet) adı verilen bir eylem daha gerçekleştirildi. Beyaza boyanmış bir bisiklet kilitlenerek parka bırakıldı.

Harvard'a gidecekti

Kazada kızını kaybeden Meril Çiğdem’in babası Adil Durmuş, “ODTÜ İnşaat Mühendisliği 3’üncü sınıfta okuyordu ve master programlarını da birarada yürütüyordu. Önümüzdeki dönemde Harvard’a gitmeyi garantilemişti. Dönem birincisi olacaktı.’’ dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.