banner

Rektörden skandal ilanla ilgili ikinci açıklama




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ilgili skandal ilanla ilgili Rektör Yılmaz ikinci bir açıklama yaptı. Yılmaz, 1 Ağustos tarihinde Zaman gazetesinde basın ilan kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendi ıslak imza ile gönderdikleri listenin olmadığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoağan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, 1 Ağustos tarihinde Zaman gazetesinde basın ilan kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendi ıslak imza ile gönderdikleri listenin olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin hızlı büyüyen bir üniversite olduğunu belirtti.

Yaklaşık 26 aylık yönetim süresince on birinci eleman alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Öğretim üyesi alımları yönetim kurulunun belirlediği kadro talepleri doğrultusunda Personel Dairesi Başkanlığınca teknik olarak yürütülür. Saptanan kadrolar Basın İlan Kurumuna gönderilir. Gönderme iki şekilde yapılır. Bir, rektörün ön imzası ile yazılı yolla gider, bir de elektronik ortamda gönderilir" dedi.

Dün bir ulusal gazetede Basın İlan Kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendilerinin ıslak imza ile gönderdikleri liste olmadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Liste ıslak imza ile gönderilen bir liste değildir, personel dairesinde yapılan bir müsvedde listenin çalışmasıdır. Elektronik ortamda gönderilmiştir. Kurum maili üzerinden gönderilmemiştir. Şahsi mail yoluyla gönderilmiştir. Kurumun başında rektör olarak ben bulunuyorum. Eğer burada bir sorumluluk varsa bu da benimdir. İdari tahkikat yapılacaktır. İdari tahkikat sonucunda gereği tarafımızdan yapılacaktır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.