banner

‘CHP’liler 90 saat, AK Partililer 3 saat konuştu’




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, meclis eğitim komisyonunda yaşananları değerlendirirken, CHP milletvekillerinin komisyonda 90 saatin üzerinde konuşma yaptıklarını söyledi.

bulent_arincBakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün mecliste yaşan kavga görüntülerinin Meclis'e yakışmadığını, komisyondaki oylamanın TBMM teamüllerine uygun şekilde yapıldığını belirtti.
Bakanlar Kurulu sonrası toplantıya ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, bir soru üzerine Teşvik Paketi'nin Bakanlar Kurulu'nun gündeme gelmediğini belirterek, Milli Savunma Bakanı'nın Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirdiği düzenlemeyle ilgili olaraksa şunları söyledi:
"Askerlik Meclislerinin kaldırılması, ilk yoklamaların kaldırılması, yani artık teknik imkanlarla yapılan bazı işler eski askerlik kanunda hala bürokraside hantallık gösteriyordu. Bunların bir şekilde ortadan kaldırılmasıyla ilgili. Yine aklımda kaldığına göre, Harp Akademeleri, TSK Akademisi'nde, Harp Okullarında ders verebilecek nitelikte lisans, lisansüstü ve doktora sahibi dışarıdan sivil kişilerin muvazzaf hale getirilerek öğretim üyesi açığının doldurulmasıyla ilgili ve buna ilişkin bazı
maddelerdi."

MECLİS'TEKİ 4+4+4 KAVGASI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir soru üzerine dün Meclis'te 4+4+4 düzenlemesinin görüşmeleri sırasında meydana gelen kavgayı da değerlendirdi. "Bu tatsız görüntüler hepimizi üzmektedir" diyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Ama bu tatsız görüntülere, kavgalara, münakaşalara, birbirlerine hakarete varacak ithamlara doğrusu ne TBMM müstehaptır, ne de Türk milleti bunları görmekten memnundur" değerlendirmesini yaptı. Bu görüntülerin Meclise ve milletvekillerine yakışmadığını kaydeden Arınç, 11 gündür bu münakaşaların devam ettiğini ve bu münakaşalar sırasında muhalefet partisi CHP'nin 90 küsür saat konuştuğunu, AK Parti'nin üye sayısının fazla olmasına rağmen tahmini olarak 3-4 saat konuştuğunu söyledi. Arınç, bir milletvekilinin de 12 saat konuştuğunu hatırlatarak, "Sadece 12 saat elindeki kitapları okuyarak zaman doldurmaya çalışmıştır. Ne kanun tasarısı üzerinde bir cümlesi vardır, ne bir eleştirisi vardır, ne önerisi vardır" dedi.
Görüşmeleri kilitlemeye çalışan tarafın CHP olduğunu söyleyen Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun daha önce söylediği 'bunu uzmanlarına soralım, bunu konu üzerinde tartışma açalım' şeklindeki sözlerini de hatırlatarak, "Böylesine samimi istekler gerçek olsaydı, milletvekillerinin böyle yapmaması gerekirdi. Çünkü yapılacak şey, kanun teklifi üzerinde sadece eleştiri ve önerilerini getirmeleri gerekirdi" diye konuştu.
Arınç, 4+4+4 düzenlemesinin komisyondan geçmesini ise, "Bugüne kadar ki, Meclis teamüllerine uygun şekilde de oylanmış ve geçmiştir" dedi. Arınç konuyla ilgili olarak ayrıca, " 'Men Dakka Dukka' diye birşey söylenmişti geçmişte. Siz öyle yaparsanız, bu komisyonun çalışması için de AK Partili milletvekilleri gelirler, sıraları doldururlar, söz hakkını alırlar. Hiç şikayet etme durumunda değilsiniz" şeklinde konuştu.

CHP'NİN MYK BİLDİRİSİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin bildiri yayımlayarak, çocukların erken yaşlarda çalıştırılacağı iddiasını da değerlendirdi. Arınç, "Kızlarımızın neden, niçin, nasıl, hangi sebeplerle bu yöne itileceğini, şüphesiz bu iddianın sahiplerinin söylemesi lazım. Bunları söylemeleri için daha vakit var. Televizyonlarda, basın önünde, parti çalışmaları sırasında ve Genel Kurul'da rahatlıkla ifade edebilirler. Bu düşüncelerini kamuoyuyla paylaşırlarsa, haklılık paylarının doğru olup olmadığını kendileri de göreceklerdir" diye konuştu.

KÜRTÇE'NİN SEÇMELİ DİL OLMASI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders olabileceği yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatarak, bunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, "Bu bir kanun teklifidir. Kanun tasarısı olarak meclise sevk edilmiş olsaydı, hükümetin sorumluluğunu ben sizlerle paylaşırdım. Ama bu bir tekliftir ve bu teklifin en mükemmel şekliyle çıkması ve olgunlaşması için biz katkı vereceğiz" dedi. Arınç, bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in tv programlarında gerekli açıklamaları yaptığını kaydederek, "Seçmeli derslerin ne olabileceği, belki de Meclis görüşmeleri sırasında verilebilecek önergelerle bunun kapsamının ne şekilde belirleneceğini hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu. Arınç ayrıca, sözleşmelilerin durumunun ve MİT Mensupları hakkında istenilen iznin de Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmediğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.