banner

Öğretmene 150 TL ek ödeme verilecek




2014 öğretmen maaş zammı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, memura ve öğretmenlere yapılacak zamma ilişkin açıklama yapıyor. Memurların taban aylığına 2014 yılı için 175 lira zam yapılması kararlaştırılırken öğretmenlere 150 lira ek ödeme verilecek.

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmayla memurların taban aylığına 2014 yılı için 175 lira, 2015 yılının her iki dönemi için ise yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini ilgilendiren ve memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devam edildi. Hükümet'in dün yaptığı 2014 için 3+3, 2015 için de 3+3 zam teklifi, memur konfederasyonlarının kabul etmemesi üzerine bugün süren görüşmelerde anlaşma sağlandı.

Öğretmene verilecek zam 

Varılan anlaşmaya göre; 2014 yılında memurların tamamına taban aylığına 175 lira, 2015 yılının her iki dönemi için ise 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapırken, öğretmenlere 2014 yılının birinci 6 ayında 75 TL, ikinci 6 ayında 75 TL eğitim-öğretim tazminatı ödenecek.

100 bin sözleşmeli 90 gün içinde atanacak

Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının "657 Sayılı Kanun Geçici 41'inci Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğ'de kamuoyunda "Torba Kanun" olarak adlandırılan ve çok sayıda kanunda düzenleme öngören "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

4/B'liler, mahalli idareler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması için yasal düzenlemenin yapıldığına yer verilen Tebliğ ile söz konsu kapsamdaki çalışanların 2 Ağustos 2013'ten itibaren 90 gün içinde kurumlarınca atanacakları hüküm altına alındı.

Ayrıntılar geliyor...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.