banner

Memura zam Mayıs'a kaldı




Geçen hafta başlayan toplu sözleşme yasa tasarısı Alt Komisyon'da görüşülmeye devam ediyor.

2 GÜN ÜST ÜSTE TOPLANTI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan Alt Komisyon, bir aylık gecikme ile toplu sözleşme yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarına geçen hafta başladı. Star'ın haberine göre, iki gün üst üste toplantı yapan Alt Komisyon, ilk gün sendikaları ve bürokratları dinledi. İkinci gün yapılan toplantıda ise milletvekillerinin tasarı üzerideki görüşleri alındı.

Alt Komisyon'un tasarı üzerindeki görüşmelerini bu hafta tamamlaması bekleniyor. Alt Komisyon üyesi bir milletvekili yaptığı açıklamada gecikmenin sendikalardan kaynaklandığını belirterek "Sendikalar aralarında anlaşma sağlayamadığı için çalışmalar uzadı" değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının, bu ay içinde Meclis'te kabul edilmesi ve Nisan ayında da toplu sözleşme görüşmelerine geçilmesi planlanıyor. Bu durumda memurlar zamlarını en erken Mayıs ayında alabilecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.