banner

Yeni ortaöğretime geçiş sistemi yarın açıklanacak




Gelecek yıl uygulanacak olan yeni ortaöğretime geçiş sistemi yarın basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıldan itibaren uygulanacak yeni ortaöğretime geçiş sistemini yarın düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak.

Bakanlık, temel eğitimden ortaöğretime geçişte 2008 yılından itibaren uygulamaya başladığı Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) bu sene son kez düzenlemişti.

SBS yerine getirilecek yeni sisteme ilişkin uzun bir dönemdir yoğun bir şekilde çalışma yürüten Bakanlık, çalışmaları tamamlayarak yeni modeli belirledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel eğitimden ortaöğretime geçişte uygulanacak yeni sistemi, tüm detaylarıyla yarın düzenlenecek basın toplantısında anlatacak.

Bakan Avcı, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamalarda, artık tek bir sınavın olmayacağını, kapısında ciddi yığılmalar olabilecek okullar için ayrı bir sınav yapılabileceğini ifade etmişti. Avcı, okullarda yapılan yazılı sınavların bazılarını Bakanlık denetiminde yapmayı planladıklarını kaydetmişti.

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.