banner

Tüm Türkiyede geçerli yeni toplu taşıma kartı




Ulaştırma Bakanlığı, ülke genelinde tren, gemi, otobüs, metro ve hafif raylı sistemlerde geçerli olacak “ulusal toplu taşıma kartları” için kolları sıvadı.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, toplu taşımada ses getirecek yeni bir uygulama için düğmeye bastı. Buna göre ülke genelinde tren, gemi, otobüs, metro ve hafif raylı sistemlerde geçerli olacak “ulusal toplu taşıma kartları” hazırlanacak. Vatandaş, hangi ile giderse gitsin cebindeki ulusal kartla, toplu taşıma araçlarından bedeli karşılığında yararlanabilecek. Habertürk'ün haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı, projeyle ilgili olarak bir süredir çalışma yapıyor.
Kaynaklar, “ulusal kart”ın özellikle sık sık seyahat eden vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. Projenin önünde bazı engeller bulunduğunu belirten kaynaklar, bunların aşılması gerektiğini vurguladı.
 
SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?
Uygulama, öncelikle pilot iller Ankara, İzmir ve İstanbul’da devreye alınacak. Daha sonra diğer illeri de kapsayacak biçimde genişletilecek. Ankara’da oturan bir yurttaş, İstanbul’a ya da İzmir’e gittiğinde Ankara’da kullandığı “ulusal toplu taşıma kartı” İstanbul’da trene, metroya, deniz otobüsüne ya da belediye-halk otobüsüne binebilecek. Karttan, kullandığı kadar kontör düşecek. İlgili, belediyenin hesabına kontör işlenecek.Bakanlık kaynakları, “Her bir belediyenin ayrı ayrı işleyen toplu taşıma sistemleri ve buna ilişkin yazılımları var. Bu sistemlerin, yeni uygulamaya uygun hale getirilmesi gerekiyor” dedi. Kartlar, PTT’nin yurt genelindeki binlerce bayii ve merkezinde satılacak. Kartlarda, erişim sorunu yaşanmayacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.