banner

Pedagojik formasyon için ALES şartı




Fen-edebiyat fakültelerinden mezun olanların öğretmen olabilmesine imkan tanıyan pedagojik formasyon başvurularında ALES’e girme zorunluluğu getirildi.

Eğitimtercihi- Fen-edebiyat fakültelerinden mezun olanlar için yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartı getirildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin(ÖSYM) yayınladığı 2013 ALES Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu’nda şu açıklama yer aldı;

Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları kullanılacaktır. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri zorunludur.




ALES başvuru kılavuzu için Tıklayın  

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yılda iki kez yapılıyor

Başvuru yapacak adaylar 50 TL sınav ücretini başvuru merkezlerine ya da ÖSYM’nin internet sitesi aracılığıyla yatırabilecek.

Başvuru süresi: 11 - 20 Eylül 2013

Sınav tarihi, saati ve süresi: 17 Kasım 2013, 09.30, 180 dakika

Başvuru hizmeti ücreti: 3,00 TL

Sınav ücreti: 50,00 TL

Yeni şifre edinme ücreti: 2,00 TL

Başvuru merkezlerinden fotoğraf yenileme işlemi ücreti: 5,00 TL

ALES yılda iki kez yapılıyor

ÖSYM tarafından ALES yılda iki kez, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.