banner

İlahiyat fakültelerinde bir değişiklik daha




YÖK Genel Kurulu'nun İlahiyat Fakülteleri'nde "felsefe" derslerini kaldıran kararı akademik camiada tartışılmaya devam ederken, bu fakültelerin adlarının da değiştirildiği ortaya çıktı. İlahiyat Fakülteleri'nin adı "İslami İlimler Fakültesi" olurken YÖK bu konuda ikiye bölündü.

YÖK’ün ilahiyat fakültelerinden felsefe derslerini kaldırması kamuoyunda tartışılırken fakültelerin adları da değiştirildi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, YÖK Genel Kurulu'nun Ağustos ayında İlahiyat Fakülteleri'nde felsefe derslerini kaldırma kararı almasının ardından bu fakültelerin isimlerinin de değiştirildiği ortaya çıktı. İlahiyat Fakülteleri müfredatı için "İlahiyat Fakülteleri Çalışma Komisyonu" kuran YÖK'ün, bu komisyonun ortaya koyduğu çalışmaları da dikkate almadan bu kararı aldığı öğrenildi.

"İlahiyat Alt Komisyonu"nun önermemesine karşın fakültelerin isimleri de YÖK Genel Kurulu tarafından "İslami İlimler Fakültesi" olarak değiştirildi. Bu kararlar YÖK'ü de ikiye böldü. Üyelerin bir kısmı kararın doğru olmadığını savunarak sert eleştirilerde bulundu. İsim değişikliği kararını eleştiren YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, karara ilişkin şerhinde, "İlahiyat Fakültelerinin adlarının 'İslami İlimler Fakültesi' şeklinde değiştirilmesi kararı, modern zamanların tarihsel birikimi, tecrübeyi, kurumsallığı, kadim olanı ve geleneği yok sayan, tasfiye eden aklının bir yansımasıdır. Eğer 'İslami İlimler Fakültesi' adı altında bir yükseköğretim kurumuna ihtiyaç söz konusu ise, bu adla ve kendine özgü ve amacı doğrultusunda bir yapılanmaya gidilebilir" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.