banner

Babacan: Bu eğitim sistemiyle 25 bin doları göremeyiz




Dünya Bankası, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurtiçi Tasarrufların Rolü' başlıklı Türkiye ülke ekonomik raporunun tanıtım toplantısı Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Babacan, ekonomik kalkınmayla eğitim ilişkisine vurgu yaptı.
ali_babacanUzun vadede eğitimin Türkiye için en temel alan olduğunu vurgulayan Babacan, Türkiye'nin kişi başına 25 bin dolar geliri olan bir ülke haline gelmesinin, 10 büyük ekonomiden biri olmasının mevcut eğitim sistemiyle mümkün olmadığını vurguladı. Babacan, "Eğitimi ideolojik bir çekişme alanı olmaktan çıkarıp, ülkenin geleceğiyle alakalı stratejik bir alan olarak görmedikten sonra Türkiye'nin gerçek anlamda gelişmiş bir ekonomi olması mümkün değil" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.