banner

O listede yine Bill Gates ilk sırada




Forbes dergisinin, her yıl yayınladığı ABD’nin en zengin insanları listesini birinci sırasında bu yıl da Microsoft’un kurucusu Bill Gates yer aldı.

20 yıl boyunca listenin en başında yer alan Gates, dünyanın en zengin insanı listesinde de, Meksikalı iş adamı Carlos Slim’i geride bıraktı.

Dergiye göre, Gates’in net geliri 72 milyar dolar.

Listenin ikinci sırası da değişmedi. Ünlü yatırımcı Warren Buffet, 58,5 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya yerleşti.

Üçüncü sırada, 41 milyar dolarlık servetiyle, dünyanın üçüncü büyük yazılım firması Oracle’ın CEO’su Larry Ellison yer alıyor.

ABD’nin en büyük ikinci özel şirketi Koch Industries’in yönetim kurulu başkanı 77 yaşındaki Charles Koch, 36 milyar dolarlık servetiyle, 4. sırada. Koch, 4. sırayı New York şehrinin en zengini olarak gösterilen kardeşi David Koch ile paylaşıyor.

Listenin 6. Sırasında yer alan ve dünyanın en zengin kadını olan Christy Walton, 35.4 milyarlık bir servete sahip. ABD’nin ünlü süpermarket zinciri Wal-Mart’ın hisselerini, 2005 yılında ölen kocası John Walton’dan devraldı.

Wal-Mart’ın kurucusu Walton ailesinin diğer fertleri Jim, Alice ve Robson Walton, listenin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu sıralarında yer alıyor.

Listedeki sonuncu isim, finans firması Bloomberg LP’nin kurucusu ve New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg. Bloomberg, 31 milyar dolarlık bir servete sahip.En zengin 400 Amerikan vatandaşının yer aldığı listede, bu kişilerin servetlerinin değeri, yaklaşık olarak Rusya’nın gayrisafi yurtiçi hasılası olan 2.02 trilyon dolara eşit

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.