banner

28 Şubat’ta eski YÖK Başkanı Gürüz'e tutuklama talebi




28 Şubat davasında müşteki avukatlarından Emrullah Beytar, tahliye edilen 28 Şubat döneminin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün tutuklanmasını talep etti.

28 Şubat davasında müşteki avukatlarından Emrullah Beytar, tahliye edilen 28 Şubat döneminin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün tutuklanmasını talep etti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın, sabahki bölümünde, iddianamenin okunmasına devam edildi.

Duruşmada söz alan bazı müştekilerin avukatı Emrullah Beytar, hayatın her alanında büyük tahribat oluşturan 28 Şubat'ın kısmen yargılandığını belirtti.

28 Şubat darbesi ile seçilmiş hükümetin iktidardan indirildiğini, toplumun, yakıcı ve yıkıcı sonuçları olan bir süreçten geçtiğini ifade eden Beytar, bunların, bazen hakim ve savcılar, bazen bürokratlar, bazen de YÖK eliyle gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

"BÇG talimatı"

28 Şubat'ın yaşandığı 1995-1999 arasında, binlerce öğrencinin, yüzlerce akademisyenin üniversitelerden ilişiğinin kesildiğini ve denklik diplomalarının iptal edildiğini dile getiren Beytar, söz konusu uygulamaların, Batı Çalışma Grubu (BÇG) tarafından, dönemin YÖK Başkanına verilen talimatla gerçekleştirildiğini, buna bir itirazın olmadığını iddia etti.

Davada hala tutuklu yargılananların bulunduğunu belirten Beytar, Kemal Gürüz'ün tutuklanmasını talep etti.

"Düzeni bozmaya yönelik"

Gürüz'ün avukatı Nevra Yaşar da Emrullah Beytar'ın davaya müdahilliklerinin kabul edilmediğini belirterek, "Bu talep, duruşmanın düzenini bozmaya yönelik. Kabul etmiyoruz" dedi.

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, duruşmaya öğle arası verdi. Duruşma, öğleden sonra devam edecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.