banner

CHP, Bülent Ecevit Üniversitesi teklifini geri çekti




TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan tartışmalı bir şekilde geçen 12 yıllık zorunlu eğitim yasa teklifinin 'hükümsüz' olduğunu ileri süren CHP, partili milletvekillerinin verdiği ve düzenlemeye eklenen 'Zonguldak'taki Karaelmas Üniversitesi'nin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesi' yönündeki teklifini geri çekti.

CHP, Bülent Ecevit Üniversitesi teklifini geri çektiAncak CHP'nin önerisi, komisyonda oylanıp kabul edildiği için Genel Kurul'a sunulan metinde yer alacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, teklifin geri çekilmesinin gerekçesini, "MEB Komisyonu'nda AKP'nin ortaya koyduğu anti-demokratik ve hukuki olmayan tavır ile milletvekillerimize yönelik fiili saldırılar bizi bu kararı almaya sevk etmiştir." şeklinde açıkladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.