banner

Okuma yazma bilmediği için sınıfa alınmadı




Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrenci velisi Veysel Şatıroğlu ve Sanem Şatıroğlu, 8 yaşındaki oğullarının okuma yazma bilmediği gerekçesiyle sınıf öğretmeni tarafından derse alınmadığı iddiasıyla şikayette bulundu.

Manavgat ilçesinde bir veli, 8 yaşındaki oğlunun okuma yazma bilmediği gerekçesiyle sınıf öğretmeni tarafından derse alınmadığı iddiasıyla şikayette bulundu. Öğrenci velisi Sanem Şatıroğlu, Manavgat 75. Yıl İlkokulunda oğlunun okuma yazma bilmediği için sınıf öğretmeni S.G tarafından derse alınmadığını ileri sürdü. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve olayın inceleneceğini bildirdi.

Şatıroğlu, oğlunun geçen yıl aynı okulda eğitim gördüğünü, bu yıl ikinci sınıfa geçtiğini dile getirdi. Çocuğunu okula götürdüğünü ancak sınıf öğretmeni S.G’nin, “Oğlunuz okuma yazma bilmiyor, ikinci sınıf öğrencileri arasına alamam. Ben bu çocuğu okutamam. Çocuğunuzu alın” yönünde açıklamada bulunduğunu öne sürdü. Durumu okul idarecilerine anlattığını ve onlarla yeniden sınıfa çıktıklarını anlatan Şatıroğlu, öğretmenin aynı davranışı sergilediğini söyledi. Oğlunun okuma yazmasının yeterli olmadığını kabul eden anne Şatıroğlu, “Ben çocuğumu okuma yazma öğrensin’ diye okula gönderiyorum. Bir öğretmenin görevi okuma yazmayı öğretmektir” dedi.

Arkadaşları sınıfta ders yaparken, oğlunun okul bahçesinde gezindiğini belirten Şatıroğlu, öğretmen hakkında kaymakamlığa ve Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdiklerini anlattı. Şatıroğlu şöyle konuştu:

“Şu anda da oğlum derslerden uzak kalıyor, eğitimi yarım kalıyor. Oğlumun eğitimli bir insan olmasını istiyorum ve bunun için de yetkililerden destek istiyorum. Çocuk, doğuştan tek böbrekli ve kalp hastası ancak, diğer öğrenciler gibi aynı eğitimi almaya hakkı var.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.