banner

Obez öğrenciler zayıflama merkezlerine yönlendirilecek




İzmir'de anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin kilo kontrolü sağlanacak, obez öğrenciler zayıflama merkezlerine yönlendirilecek

İzmir'de anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin kilo kontrolü sağlanacak, obez öğrenciler zayıflama merkezlerine yönlendirilecek.

İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, obezitenin dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri haline geldiğini, bu nedenle Obeziteyi Önleme ve Kontrol Programı çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı.

Türkiye genelinde obezitiye karşı mücadelenin sürdüğünü, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak da çeşitli etkinlikler planladıklarını ifade eden Tözün, ilk etapta kadınların yağlı ve hamur işi gıdaları sıklıkla tükettiği "altın günü" buluşmalarını ele aldıklarını belirtti.

Kadınların söz konusu buluşmalarına sağlık ekipleri olarak katıldıklarını ve bilgi verdiklerini dile getiren Mustafa Tözün, günlerin hafif gıdalarla gerçekleştirmesi için sağlıklı tariflerin yer aldığı yemek kitapları da dağıttılarını söyledi. 

Sıra ana sınıflarında

Kadınların ardından Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında küçük yaştaki çocuklara da ulaşmak istediklerini ve "sağlıklı beslenme" kavramını yaygınlaştırdıklarını anlatan Mustafa Tözün, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile protokol imzaladıklarını dile getirdi. 

Protokol kapsamında ana sınıfı ve ilköğretim 1. sınıf öğretmenlerine beslenme konusunda eğitim verdiklerini ifade eden Tözün, "Eğitimlerin ardından öğretmenler sağlıklı beslenme ile ilgili aldıkları eğitimi sınıflarında öğrencilerine aktaracak" dedi.

Öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin boy ve kilo bilgilerinin elde edileceğini ve veri tabanı oluşturulacağını dile getiren Tözün, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri ve sınıf öğretmenleri veri tabanından öğrencinin boy uzama ve kilo alış hızını öğrenecek, obezite ve boy konusunda risk grubunda olup olmadığını takip edecek" diye konuştu.

Risk grubundaki öğrencilerin, Obeziteyi Önleme ve Kontrol Programı çerçevesinde toplum sağlığı merkezlerine yönlendirileceğini dile getiren Tözün, istatistiki veriler ışığında her 4 öğrenciden 1'inin obez olduğunu, obezite birimlerinde öğrencilerin sadece zayıflamayacağını, aynı zamanda sağlıklı yaşam kurallarını da öğreneceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.