banner

Yeni bir insan türü bulundu




Bilimadamlarının Çin'in güneyinde buldukları fosil, insanlığın bilinen tarihinde yeni bir çığır açabileceği söyleniyor.

Yeni bir insan türü bulunduGüney Çin'de yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan mağara adamı, uzun çene kemikleri, kısa ve düz yüzü ve büyük azı dişleriyle, daha önce bulunan hiçbir insan iskeletine benzemiyor.

Bilimadamları, bulunan bu fosilleşmiş kafatasının, insan soyundan daha önce bilinmeyen yeni bir tür ait olduğunu söylüyorlar.

Avladıkları alageyiklerden yola çıkılarak "Alageyik İnsanları" olarak adlandırılan bu yeni türün kafatasları üzerinde inceleme yapan bir sanatçı, hayattayken Alageyik İnsanları'nın bu şekilde göründüğünü düşünüyor.

Avustralya New South Wales Üniversitesi'nden Profesör Darren Curnoe, "Bu yeni fosiller daha önceleri bilinmeyen yeni bir türe ait olabilir. Bu türün 11 yıl önce, yani Buz Çağı'nın neredeyse sonuna kadar yaşadıklarını tahmin ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Bulunan fosilleşmiş kafatasları ve iskeletler üzerinde çalışmalar sürüyor.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.