banner

Grev yapan öğretmenlere polis müdahalesi




Öğretmenlerin yaptığı greve polis müdahale etti

Grev yapan öğretmenlere polis müdahalesiBrezilya'nın Rio de Janeiro kentinde grev yapan öğretmenlere polis müdahale etti.

Öğretmenler, Belediye Başkanı Eduardo Paes'in ücret teklifinin oylanmasının beklendiği belediye binası önünde toplandı, polisin öğretmenlere plastik mermi ve ses bombasıyla müdahalesi üzerine olaylar çıktı. Olay sırasında bazı ana caddeler kapanırken, trafik sıkıştı, onlarca kişi, Rio Film Festivali için kırmızı halı etkinliklerine ev sahipliği yapan Odeon sinemasına sığındı.

Rio'da 46 gündür grev yapan öğretmenler, Paes'in ücret önerisinin, taleleplerini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtiyorlar. Rio'da polisin, geçen aylarda bir dizi sokak gösterisi sırasında da aşırı güç kullanması eleştirilere neden olmuştu. Göstericilere yönelik şiddet iddiaları, emniyet amirinin değişmesinden sonra da devam ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.