banner

Üniversiteye kayıtlar bugün sona eriyor




EK yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye kayıtlar bugün sona eriyor.

Ek yerleştirme sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıtları bugün sona eriyor.

2013-ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrası bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri bugün 17:00’da sona erecek. Adaylar kayıt olmak için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye kayıt için gerekli belgeler ile başvurmaları gerekiyor.

Üniversitelere kayıt için gerekli evraklar neler?

Üniversitelere kayıt hakkı kazanan adayların,

2 Eylül’de başlayacak olan üniversite kayıtlarında her üniversite kayıt için gerekli belgeleri öğrencilere üniversite ve fakültelerin öğrenci işleri aracılığıyla duyuracak.  Kayıt yaptırmaya gitmeden önce her üniversitenin istediği belge ve evraklar şöyle;

- 2013 ÖSYS ek yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı (2 Nüsha)

- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı Lise Diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,  (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)

Aday 0,15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak veya sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını gösterir belge (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi),

- 8 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)

- 1991 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylardan tecil belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığını gösterir belge,

- Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin birinci taksitinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,

- Öğrenci Bilgi ve Kayıt Formu (Ön kayıt sırasında sistemden alınacaktır.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.