banner

Dershanelerin kapatılması TBMM gündeminde




CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesi ile ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar hakkında yazılı soru önergesi verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tarafından verilen önergede dershanelere hangi teşviklerin verileceği soruldu. Altay’ın önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Özel okullara dönüşümü uygun olan özel dershaneler hangileridir? İllere göre dağılımı nedir? Şartları uygun olmayan dershaneler atıl mı kalacaktır? Özel öğretim kurumları mevzuatında yer alan özel okullar için aranan ölçütlerin dershaneden dönüştürecek okullar için talep edilmeyeceği ihtimali var mıdır? Halen faaliyet gösteren dershane, etüt merkezi gibi özel öğretim kurumlarının derslik, materyal, arsa ve personel bilgileri Bakanlığınızda mevcut mudur?

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren ruhsatları yenilenmeyen dershaneler yasa dışı mı olacaktır? Özel ders uygulamasının, kaçak kursların ve merdiven altı dershanelerin yasa dışı bir şekilde faaliyet göstermesi karşısında ne tür önlemler alacaksınız?"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.