banner

Üniversitede yolsuzluk iddiasında 30 gözaltı




KTÜ Rektörlüğünce yapılan 687 bin 780 lira değerindeki 8 ayrı ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen ve aralarında üniversite personelinin de olduğu 30 kişi gözaltına alındı

ktü kampüsKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce yapılan 687 bin 780 lira değerindeki 8 ayrı ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen ve aralarında üniversite personelinin de olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu 2012-2013 yıllarında Trabzon’da bilgisayar ve teknik servis hizmeti konusunda faaliyet yürüten bazı firmaların, KTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan ihaleler ile ilgili bilgileri daha önceden KTÜ çalışanlarından öğrenerek hukuka aykırı şekilde ihalelere katıldıklarını ve firma yetkilileri ile çalışanlarının KTÜ'de görevli kişiler ile ortak hareket ederek 678 bin 780 TL değerindeki 8 adet ihaleye fesat karıştırdıklarını belirledi.

Firma yetkililerinin bu işlemler için KTÜ çalışanlarına rüşvet verdiklerini, ihale teklif mektuplarında sahtecilik yapıldığını tespit eden polis, bazı KTÜ çalışanlarının da görevlerini tam olarak yerine getirmediklerini saptadı.

Bu tespitler üzerine harekete geçen polis, aralarında KTÜ personelinin de olduğu 30 kişiyi, "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına aldı.

Zanlıların polise ifade verdikten sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, olaya ilişkin soruşturmanın ise sürdürüldüğü belirtildi isverigeapotek.com.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.