banner

ODTÜ karıştı




ODTÜ arazisinden geçecek yolu protesto eden öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında bir kişi gözaltına alındı.

odtü yol güzergahı

ODTÜ arazisinde yapılacak yol çalışmasını protesto eden bir grup, sökülen ağaçların yerine fidan dikmek üzere yolun yapıldığı alanda toplandı. CHP milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka da gruba destek verdi. 

ODTÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Ali Gökmen, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, yol yapım çalışmaları sırasında çok sayıda ağaca zarar verildiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ arazisine izinsiz girdiğini savunan Gökmen, "Belediye ODTÜ arazisinde çevre katliamı yaptı" ifadesini kullandı. Gökmen, ulaşım sorununun toplu taşımayla çözülebileceğini belirtti.

Açıklamanın ardından pankartlar açıp, slogan atan gruptakiler, hep birlikte ellerindeki fidanları araziye dikti. Fidan dikiminin ardından gruptakilerin büyük bölümü alandan ayrıldı.

İş makinelerinin grubun diktiği fidanlara zarar vermesi üzerine burada kalan protestocularla belediye işçileri arasında taş ve sopaların kullanıldığı arbede oldu. 

Polis, iki grubun arasına girip olayın daha fazla büyümesini engelledi. Protestocular daha sonra kampüsün 100. Yıl girişinin önünde toplanarak, şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti. Gruba engel olan güvenlik güçleri, dağılmaları konusunda uyarı anonsu yaptı. Grubun dağılmaması üzerine polis ekipleri, göstericilere müdahalede bulundu.

Olaylar sırasında belediye aracına zarar verdiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Protestocular kampüs içerisine çekildi. Polisin kampüs önündeki bekleyişi sürüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.