banner

Fatih Projesi ile 76 milyona fırsat eşitliği verildi




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "FATİH projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz" dedi.

fatma şahin gaziantepŞahin, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin yaptırdığı Empati İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in her yönüyle farklı bir şehir olduğunu belirterek, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Allah'ın insanları sosyal bir varlık olarak yarattığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Çevremizle, şehrimizle, ülkemizle, insanlığın gelişimiyle bir bütünüz, onlardan bağımsız değiliz. Hele şu an küreselleşmeyi yaşıyoruz. Büyük bir rekabet var. Bu rekabeti nasıl yöneteceğiz? Nitelikli insan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım. Çocuklarımızı okulla, en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım. Fırsat eşitliği vermemiz lazım. Tohum aynı. Tohumunu iyi bir şekilde sulayıp güneşleyip, bu memleket için, vatan millet için hayırlı evlatlara dönüştürmemiz lazım. Kendimiz için arkamızda salih evlatlar yetiştirmemiz lazım."

Başarı için ailenin, çevrenin, öğretmenin işbirliği ve teknolojik altyapının çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Bakın FATİH projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz. Teknoloji grupları oluşturuyoruz. En fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. En fazla mali desteği eğitime veriyoruz" diye konuştu.

Çocukların dinamik bir şekilde geleceğe hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Aslında en çok da ihtiyacımız olan şey bu derneğin adı. Bugün baktığınız zaman yaşadığımız bütün sorunların temelinde önyargıların, hoşgörüsüzlüğün, karşılıklı anlayışsızlığın olduğunu görüyoruz. Kendini onun yerine koyup 'ben ne yapabilirim' anlayışını koyduğunuz zaman, aşılamayacak hiçbir sorun, başarılamayacak hiçbir hedef yoktur diye düşünüyorum."

Vali Erdal Ata da Gaziantep'te 9 bin 300 dersliğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayırseverlerin katkısını beklediklerini ifade etti.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu ise Türkiye'nin gelişip kalkınmasının nitelikli eğitim ve eğitim kurumlarıyla mümkün olabileceğini söyledi. Türkiye'ye model olabilecek 24 derslikli bir okulu eğitime kazandırdıklarını aktaran Topçuoğlu, eğitime katkılarının devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitime katkı sunanlara plaket verildi.

Okulun açılış kurdelesini diğer protokol üyeleriyle kesen Bakan Şahin, sınıfları da gezerek öğrencilere kitap hediye etti.

Bakan Şahin, daha sonra Vali Erdal Ata ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Sanko Holding tarafından Gaziantep Üniversitesi'nin vereceği arsa üzerine yaptırılacak Bilim-Sanat Merkezi ve Gaziantep Üniversitesi Uygulama İlkokulu'nun protokolünü imzaladı.

Şahin, Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Anneler Parkı'nın açılışını da yaparak parktaki vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bakan Şahin'in programına AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak da katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.