banner

TBMM’de Bakan Avcı’ya kritik dershane sorusu




CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu TBMM’de söz alarak Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya, “Dershaneleri kapatacağız diyorsunuz ama buradaki öğretmenlerin ne olacağını ve öğrencilerin nasıl yetiştirileceğini, okulların yeterli olup olamayacağını da söylemek gerekiyor” şeklinde soru yöneltti.

nabi avcı meclisTBMM’de görüşülen bir ilçe ile bir üniversitenin adının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi üzerine CHP Grubu adına Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu söz aldı. Konuşmasında Milli Eğitim politikasını eleştiren Canalioğlu, şunları dile getirdi; “Milli Eğitim bu hükümetiniz zamanında yazboz tahtasına dönmüştür. Bu hükümetin eğitim politikasının ne olduğu henüz açıkça anlaşılamamıştır. Her milli eğitim bakanı değiştiğinde program da değişiyor, kitaplar değişiyor. Ama öğretmenler, ücretsiz olarak okullara gönderilen bu kitapların müfredat içerisinde yeterli olmadığını düşünüp velileri öğrencilere kitap alması noktasında masrafa sokmaktadır. Bu konunun sayın bakan ve ilgililer tarafından dikkate alınması gerekiyor.”

Dershanelerin durumunun karmaşa halini aldığını belirten Canalioğlu, “Dershaneleri kapatacağız diyorsunuz ama buradaki öğretmenlerin ne olacağını ve öğrencilerin nasıl yetiştirileceğini, okulların yeterli olup olamayacağını da söylemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.