banner

"Kız ve erkek öğrenciler zaten birlikte kalmıyorlar ki"




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kız erkek aynı evde kalıyor açıklamasına karşılık, “Kız ve erkek öğrenciler zaten birlikte kalmıyorlar ki. Kız yurdu ayrı erkek yurdu ayrı. Senin derdin yurt sorunu filan değil. Senin derdin nasıl karma eğitimi yok edebilirim” diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada öğrenci evi ve yurt konusuna değindi. Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “Kız ve erkek öğrenciler zaten birlikte kalmıyorlar ki. Kız yurdu ayrı erkek yurdu ayrı. Senin derdin yurt sorunu filan değil. Senin derdin nasıl karma eğitimi yok edebilirim” diyerek eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Kız ve erkek öğrenciler aynı yurtlarda kalmayacak" diye kalkmış demeç veriyor. Zaten kalmıyorlar ki. Kız yurdu ayrı erkek yurdu ayrı. Senin derdin yurt sorunu filan değil. Senin derdin nasıl karma eğitimi yok edebilirim. TOKİ kalkıp bir sürü Sovyet tipi ev yapıyor da neden yurt yapmıyor. Sana engel olan ne. "Yurt yok" diyorlar sonra da neden yapmıyorsun peki sorumlusu sen değil misin?  Kadınlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Suudi Arabistan’da kadınlar eylem yapıyor ‘araba kullanacağız’ diye. Yarın öbür gün size de böyle bir yasak gelirse sakın şaşırmayın.

İstanbul’un merdiven altı atölyelerinde binlerce başörtülü kadın çalışıyor. Hiçbirisinin sigortası yok. Onlara da biz sahip çıkıyoruz. Siz hiç duydunuz mu Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından ‘Sigortasız çalıştırılmaz’ diye. Sigorta primini yatıramadığı için hastanede ‘Kusura bakma sana bakamayız’ diyor. İnsanlık dışı ama hadi anladık diyelim. Senin karına da bakmam diyor. Hadi ekonomik kriz oldu ödeyemedi diyelim peki karısının günahı ne Allah aşkına.

“Atanamayan öğretmenler yıllardır bekliyor”

Elinde palayla kadın döven kişiye ne yaptı bunlar. Çıkıp Başbakan ‘Böyle bir saldırı insanlıkla bağdaşmaz’ dedi mi? Cennet anaların ayağında diyorsan önce çocuğuna süt veremediği için kendini asan annenin ağırlığını vicdanında duyacaksın. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum: Benim çocuğum işsiz diyorlarsa neden işsiz olduğunu sorsunlar. Atanamayan öğretmenler yıllardır bekliyor. Analar şunu düşünsün;  “Yemedim yedirdim benim çocuğum neden yıllardır atama bekliyor”

"Kadına yönelik şiddet son 10 yılda yüzde bin 400 arttı"

Kadına yönelik şiddetin son 10 yılda yüzde bin 400 arttığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kadınların bunun sebebini ve sorumlusunu düşünmesini istedi. 2002 yılında öldürülen kadın sayısının 66 olduğunu, 2013 yılında ise bu sayının 842'ye çıktığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bu tablonun yanlış ekonomik ve sosyal politikaların sonucu olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Mağdur olan kadın, dövülen, öldürülen kadın, sürülen kadın. Kusura bakmayın AKP'ye oy verenler de bazı kadınlar. Onlar da artık dirensinler. Kadının bedeni ve giysisi üzerinden siyasete son. 'Kadın nasıl giyinecek?' Sana ne kardeşim, nasıl isterse giyinir. Kadının giysisi üzerinden, hep bununla kadınları meşgul ettiler. Cambaza bak politikasını uyguladılar, kadının haklarını parça parça elinden aldılar. Şimdi kadınların uyanma zamanı. Demokrasi geriye gidiyorsa bunun en ağır faturasını bu ülkenin kadınları ödeyecektir. Sizi eve hapseden bir zihniyetten kadınların kendisini kurtarması gerekiyor. Yeni bir atılım ve yeni bir anlayış. Bunu yapmak gerekiyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.