banner

Adana Valisi: Talimattır gereği yapılacak




Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili açıklamasının kendileri için talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını belirtti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı- erkekli olarak kalınan 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı açıklamanın talimat olarak algılandığını belirterek, "Gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır" dedi.

Vali Coş, Adana Tarım Fuarı'nın açılışında, gazetecilerin "öğrenci evleri tartışmalarına" ilişkin sorusu üzerine, anayasaya göre gençliğin korunmasının devlete ait görev olduğunu söyledi.

Bu konuda devletin gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan Vali Coş, şunları kaydetti:

"Saygıdeğer başbakanımız konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini milletimizin temel değerleri adına açıklamıştır zaten. Hepimizin bildiği gibi anayasada gençliğin korunması devlete ait bir görevdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ahlaki değerlere, milletimizin gelenek ve göreneklerine uygun şekilde, milli değerlere sahip şekilde yetişebilmesi için devletin gerekli tedbirleri alması anayasal bir görevdir. Bu cümleden olmak üzere vatandaşlarımızın şikayetlerinin değerlendirilmesi de dahil valiliğimiz, üzerine düşen her türlü görevi, sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir ve getirmektedir."

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.