banner

Başbakan’dan MEB ve YÖK'e Angry Birds talimatı




Dünyada milyonlarca kişinin tutkunu olduğu Angry Birds eğitici oyun konseptini geliştiren Rovio Şirketi ile Türkiye eğitim antlaşması için harekete geçti.

başbakan angrybirdsBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, fiziksel ve dijital malzemelerle yeni bir eğitim yöntemi oluşturan ve Angry Birds eğitici oyun konseptini geliştiren Rovio Şirketi ile ortak bazı çalışmalar yapabileceklerini söyledi.  

Başbakan Erdoğan, Finlandiya Meclis Başkanlığını ziyaretinin ardından Rovio şirketinin merkezine geldi. Firma yetkilileri tarafından karşılanan Erdoğan, burada şirketin ürünleri ve faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Angry Birds'ü biliyor muydunuz, nasıl buldunuz" sorusu üzerine 3 torunu olduğunu hatırlatarak, "Torun olunca bilirsiniz. Angry Birds ile ilgili bilgimiz vardı ama detaylarını bu kadar bilmiyordum. Detaylarını öğrenme fırsatı buldum" dedi. 

Şirketin çalışmalarının, Türkiye için de faydalı olduğuna inandığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müşterek bazı çalışmalar içerisine girebiliriz. Bunun için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere YÖK gibi kurumlarımızla da dönünce bir görüşme yapıp burayla irtibat kurmalarını isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak biliyorsunuz bizim bir Fatih Projesi çalışmamız var, bu Fatih projesiyle burada bir bilgilendirme mümkün. Çünkü burada da gerek cep telefonu, gerekse Ipad'ler, gerekse bilgisayar olsun, akıllı tahtalar olsun, bu tür çalışmalar bu kapsamda söz konusu. Dolayısıyla bunu da değerlendirmemiz bunun için mümkün. Onun için döner dönmez arkadaşlarımızla bir çalışma yapıp, burayla irtibata geçmeyi onlar da arzu ediyor. 'Kendimize bir partner bulursak Türkiye'de de bu çalışmayı yapar ve sizlere de hizmet veririz' diyorlar. Eğlenceli eğitici, öğretici programları da söz konusu."

Başbakan Erdoğan, "Torunlarınıza hediye alacak mısınız" sorusunu "Alacağız da vakit daraldığı için bu ihtiyacı arkadaşlar giderecektir" diye yanıtladı. 

Erdoğan, bir başka gazetecinin şirkette çalışanlar arasında bir Türk bulunduğunu ifade etmesi üzerine, "3 tane Türk var. Çalışıyorlar, bir tanesiyle görüştük" diye konuştu. Erdoğan, "Oyunları denediniz mi" sorusuna "Şu anda o fırsatımız olmadı, vakit dar" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'a ziyarette eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız  ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala eşlik etti.

Eğitim programı

Angry Birds ile ünlenen Rovio Şirketi,  2003 yılında Espoo merkezli olarak üç üniversite öğrencisi Niklas Hed, Jarno Väkeväinen ve Kim Dikert tarafından kurulmuş bir oyun geliştiricisi ve eğlence şirketi olarak biliniyor. Ancak Erdoğan'ın bugün ziyaret ettiği şirketin özellikle çocukların eğitimine yönelik faaliyetleri de bulunuyor.

Angry Birds geliştiricileri tarafından çocukların eğlenerek öğrenmesi için geliştirilen Angry Birds Oyun Parkı, yeni bir Fin eğitim konsepti olarak adlandırılıyor. 3-8 yaş arası çocukları hedef alan konseptte çocukların çocukların öğrendiklerini ve yeteneklerini eğlenceli ve heyecanlı bir şekilde sergilemeleri hedefleniyor. Helsinki Üniversitesi Cicero Eğitim Ağı ile yapılan işbirliği ile hazırlanan programda, çocuklar bir yandan öğrenirken bir yanda da aktif öğrenimin içinde yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.