banner

YÖK protestosuna gazlı müdahale




Ankara Kızılay’da Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’nu protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. İzmir'de de YÖK'ün kuruluşunu protesto eden grup, Ege Üniversitesi girişindeki yolu bir süre trafiğe kapattı.

YÖK'ün kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde protestolar yapıldı.

Kızılay Yüksel Caddesinde bir araya gelen Dev-Genç üyesi 40 kişi YÖK’ü protesto etmek için Kızılay Meydanına yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirten polis ekipleri gruba dağılmaları yönünde uyarı anonsu yaptı.

Grubun yürüyüşte ısrar etmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

İzmir'de YÖK'ü protesto eden grup yolu trafiğe kapattı

İzmir'de de YÖK'ü protesto eden bir grup Ege Üniversitesi (EÜ) ana girişi önündeki yolu bir süre trafiğe kapattı.

EÜ Edebiyat  Fakültesi önünde toplanan Ege Üniversitesi Forumu üyeleri, 1 Nolu yemekhane önünde toplanarak başka grupların da katılımıyla yürüyüşe geçti. Kampüs içinde bir süre yürüyen grup YÖK'ün kaldırılması için sloganlar attı.

Daha sonra üniversitenin ana girişi önündeki Osman Kibar Kavşağı'na gelen grup, yolu bir süre trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Açıklamalarında ücretsiz eğitim taleplerini dile getiren gruptakiler, üniversitede polis istemediklerini ve YÖK'ün kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Basın açıklaması sırasında bazı sürücüler yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Grup açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.