banner

2013 KPSS atamaları için kadrolar açıklandı




2013'te KPSS memur alımı yapılacak mı? KPSS'de kadro sayısı ne kadar olacak? KPSS ortaokul ve önlisans mezunlarına kadro verilecek mi? sorularını merak edenler için iyi haber Devlet Personel Başkanlığı'ndan geldi.

Eğitimtercihi- 2013 yılının son Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) memur alımları için kadrolar açıklandı. KPSS ortaöğretim, KPSS önlisans, KPSS lisans olmak üzere toplamda 11 bin 414 kişi memur olabilecek.

Kasım ayında yapılan tercihlerde ortaöğretim mezunu 2 bin 379 kişi, 2 yıllık yüksek öğrenim mezunu 2 bin 383 kişi, lisans mezunu 6 bin 653 kişi olmak üzere toplamda 11 bin 414 kişi kadrolara yerleşecek.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde bu Yönetmelikte (B) Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilmesini müteakip, bu kadro ve pozisyonlar Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve bu Başkanlıkça da KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen (Milli Eğitim Bakanlığına ait Öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan) toplam (11.415) kadro ve pozisyona 18-27 Kasım 2013 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacaktır" ibaresi yer aldı.

Atamalarla ilgili detaylı bilgi için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.